De schoolfotograaf komt!

Je kunt het je vast nog wel herinneren: op de foto bij de schoolfotograaf. Je kreeg je ‘beste pak’ aan, haren netjes in de plooi en vooral de opdracht om vandaag even niet vies te worden. Op het schoolplein aangekomen, bleek iedereen die dag er extra mooi uit te zien en je merkte ook dat sommigen het toch wel heel spannend vonden, want hoe zal het allemaal gaan? Dan was je aan de beurt, alleen en later ook nog met je broer en zus. Klaar!

Weken later ontving je dan een pakketje mee naar huis met daarin de afdrukken van de foto’s. Weer spannend, want hoe zouden de foto's geworden zijn?

En nu, jaren later, heb je ervoor gekozen dat jij degene bent die de schoolfoto’s gaat maken. Dat je ervoor gaat zorgen dat de kinderen binnen een hele korte tijd leuk op de foto komen te staan. Jij mag ervoor zorgen dat al die gespannen gezichtjes gaan ontspannen, want op de schoolfoto gaan is een feestje!

De mogelijkheden die wij tegenwoordig als fotograaf hebben, zijn zoveel groter dan toen we zelf nog kind waren. En dan hebben we het niet alleen over de technische mogelijkheden, maar ook over de creatieve. Steeds meer fotografen ontwikkelen een eigen stijl. Het fotograferen op de dag zelf is naast dat het heel erg leuk is, ook echt topsport. Als fotograaf moet je urenlang scherp zijn en het beste uit de kinderen naar boven willen halen. Maar daarmee is het nog lang niet klaar. Thuisgekomen met behoorlijk wat gigabytes op je geheugenkaartjes begint de grootste klus. Inladen, bewerken en uploaden naar een goed bestelsysteem met ook nog eens oog voor de privacy van je klanten. Gelukkig zijn wij er: Oypo. Wij hebben een geavanceerd systeem waarbij je zelfs al tijdens het fotograferen de foto’s kunt categoriseren. Door namelijk met een leerlingenlijst en onze innovatieve Oypo-App te werken, bespaar je veel tijd in de nabewerking. Datzelfde systeem helpt je om per kind een wachtwoord en een inlogkaartje aan te maken. En natuurlijk oogt het bestelsysteem ook nog eens mooi, is het volledig responsief en biedt het volop mogelijkheden om verschillende artikelen aan te bieden. Ook de klantenservice nemen wij volledig voor onze rekening. En dat terwijl jij al weer aan de slag kunt met je volgende klus. Om alles goed in te richten zodat het van het fotograferen tot het nabestellen allemaal zo makkelijk mogelijk verloopt, dat kost wel even tijd. In deze ‘handleiding’ willen we je door het hele proces meenemen zodat je straks aan de slag kunt zonder dat je voor verrassingen komt te staan. Veel succes! En wil je meer weten, wij staan altijd klaar om je te helpen. Het Oypo-team