Werken met de Oypo-app

Omdat je als schoolfotograaf geen vijf, maar wel honderden klanten per week hebt, is een geoptimaliseerde workflow van groot belang. Daarom ontwikkelde Oypo een app die je al tijdens het fotograferen helpt met het categoriseren van jouw foto's. Met een druk op de knop worden alle foto's per leerling in een mapje geplaatst. Werk je zonder leerling-lijst? Geen probleem, dan is het nog mogelijk om per leerling een mapje met eigen inlogcode en wachtwoord aan te maken. Daarnaast heb je via de app realtime inzicht in de bestellingen en je saldo.

Downloaden De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en in Google Play. Gebruik onderstaande buttons of zoek in de App Store of in Google Play naar ' Oypo'.

De basisprincipes van de Oypo-app

De Oypo-app werkt op basis van een leerlingenlijst die je eerder online binnen je account hebt aangemaakt. Maar het is ook mogelijk om zonder leerlingenlijst met de app te werken. Op onze website leggen we precies uit hoe dit werkt. Daarnaast vertellen we je hoe je na het maken en verwerken van de schoolfoto's de foto's makkelijk kunt splitsen via de Oypo website. Klik hier om de uitgebreide uitleg (inclusief filmpjes) te bekijken

Functieoverzicht

De Oypo-app heeft verschillende functionaliteiten. Hierbij een overzicht. Financieel Inzicht in het opgebouwde saldo van je account Realtime overzicht van de geplaatste bestellingen Statistieken van de omzet van de verkochte foto's. Workflow Fotograferen met klas met of zonder leerlingenlijst Nieuwe fotomappen aanmaken tijdens het fotograferen (bijvoorbeeld als er een leerling niet op de lijst staat, dat maak je nog wel eens mee bij nieuwe instroom leerlingen) Je kunt meerdere camera's gebruiken en dus met meerdere fotografen te werken. Laat iedere fotograaf wel een eigen smartphone of tablet gebruiken en vergeet niet om per camera een foto te maken van de QR-code. Alle foto's worden dan netjes in een eigen map geplaatst. Pushberichten De app kan automatische berichten sturen. Via 'instellingen' bepaal je zelf op je op de hoogte gehouden wilt worden van: Nieuw geplaatste bestellingen. Als je het pushbericht aaklikt, zie je meteen de details van de bestelling Overboekingen naar jouw bankrekening Fotobestanden die zijn klaargezet voor handmatige correctie Badge-nummers Met een Iphone of Ipad kun je kiezen of je het badge-nummer (getalletje bij het app-icoon) wilt gebruiken. Hierdoor kun je zonder de app te openen al zien hoeveel nieuwe bestellingen er zijn en of er bestanden handmatig moeten worden gecorrigeerd.

TIPS Veel schoolfotografen werken graag met de Oypo-app. Hoe nauwkeuriger je werkt met de app, hoe meer tijd je bespaart. We hebben daarom enkele tips voor je op een rij gezet die je nog eens door nemen voordat je begint met fotograferen. Ga naar de tips voor het werken met de app