De schoolfotograaf

Het lijkt een dag als ieder andere, maar wie goed kijkt ziet dat de leerlingen er vandaag toch niet allemaal wat 'netter' uitzien dan normaal. Vandaag komt de schoolfotograaf!

Het geeft toch altijd onrust in de school. De een vindt het spannend, de ander juist heel erg leuk. Als leerkracht moet je er rekening mee houden in je planning. Het blijven bijzondere dagen.


En dan de ouders natuurlijk. Die willen allemaal dat hun kind zo mooi mogelijk op de foto komt. Soms krijg je als leerkracht nog bijna instructies mee of vragen ouders of ze niet even moet en blijven omdat hun kind het allemaal zo spannend vindt.


Het uitzoeken van de schoolfotograaf is vaak een taak van de ouderraad. Zij kijken waarschijnlijk vooral naar wat ze de mooiste foto's vinden. Hoe willen de ouders hun eigen kind graag op de foto hebben?

Maar niet alleen het beeld is belangrijk. Het is voor de school ook fijn als er oog is voor privacy, dat de leerkrachten er zo min mogelijk werk aan hebben en dat de kwaliteit van de producten, maar ook de service als er iets niet naar wens gaat optimaal is. Allemaal dingen om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een schoolfotograaf.


Om u als school, of ouderraad, een beetje op weg te helpen hebben we deze mini-gids gemaakt. We leggen uit welke tools fotografen die met Oypo werken beschikbaar hebben om alles zo goed mogelijk te regelen, maar we hebben ook een lijst samengesteld met fotografen die met Oypo werken. Dat scheelt een boel zoekwerk naar de juiste fotograaf.


Veel leesplezier!