Oypo voor

Schoolfotografie

Oypo voor

Schoolfotografie

Schoolfotografie,

een vak apart

Schoolfotografie is een intensieve vorm van fotografie. In plaats en een enkele, heb je op een dag soms wel honderden kinderen voor je lens. Het is bij schoolfotografie daarom uiterst belangrijk een goede workflow op te zetten. Je wilt immers buiten het fotograferen om zo min mogelijk tijd kwijt zijn met 'randzaken'.

Bij Oypo hebben we meerdere tools die het de schoolfotograaf makkelijk maken. Deze tools ontwikkelden we door goed naar de fotograaf te luisteren. Wat hebben zij nodig? Hoe kunnen we het nog makkelijker maken? Hieronder een aantal tools voor de schoolfotograaf.

Met de Oypo-app bespaar je veel tijd. Niet meer handmatig, maar met slechts een druk op de knop alle foto's per kind in aparte mapjes plaatsen

Werken met de Oypo-app

De Oypo-app helpt je al tijdens het fotograferen met het categoriseren van jouw foto’s. Met één druk op de knop worden alle foto’s per leerling in een mapje geplaatst. Werk je niet met een leerlinglijst? Geen probleem, dan is het nog mogelijk om per leerling een mapje met eigen inlogcode en wachtwoord aan te maken. Een extra handigheidje van de app is dat als je een foto maakt in een map die begint met een #-teken, deze bij alle leerlingen uit die groep te zien is. Zo bespaar je tijd en geld en staan de foto’s ook nog eens eerder online. Dat is fijn want iedere ouder wil zo snel mogelijk de foto’s van zijn of haar kind kunnen bestellen. En voor jou is het fijn omdat je dan eerder door kunt naar een volgende opdracht. Daarnaast heb je via de app inzicht in de bestellingen en je saldo.

Persoonlijke inlogkaartjes

Je kunt verschillende verkoopprofielen aanmaken. Binnen een verkooporofiel bepaal je zelf wat je aanbiedt en tegen welke prijs. Je kunt per doelgroep een ander verkoopprofiel aanmaken. Maak je bijvoorbeeld naast schoolfoto’s ook foto's tijdens evenementen, portretfoto’s of huwelijksreportages, dan kun je daaraan verschillende prijzen en producten koppelen. Voorbeelden van een aantal instellingen:

  • De fotoproducten en formaten je aanbiedt. Dit kunnen fotoadrukken zijn, maar ook wanddecoratie en fotocadeaus
  • De prijs per product
  • Wie de verzendkosten voor zijn rekening neemt
  • Of er wel of geen watermerk op de foto verschijnt in de bestelmodule
  • Of en tegen welke prijs je downloads wilt aanbieden en in welke kwaliteit

Koppenkaarten

Een leuk alternatief, of een mooie aanvulling op de tratitionele klassenfoto is de koppenkaart. Hierop komt een foto van alle leerlingen. Je kunt er zelf voor kiezen of namen wel of niet zichtbaar zijn. Het sjabloon voor de koppenkaart kun je net als bij de inlogkaartjes zelf maken.

Schoolpassen

Steeds meer scholen werken met schoolpassen. Met het leveren van schoolpassen kun je een school veel werk uit handen nemen. Je verzorgt dan niet alleen foto's voor de passen, maar kunt ze zelfs leveren.

Voordeelsets

Voordeelsets werken bijzonder goed binnen de schoolfotografie. Stel zelf een set met fotoproducten samen tegen een aantrekkelijke prijs.

Wij helpen jouw als fotograaf graag op weg. Daarom hebben wij voor de startende schoolfotograaf veel informatie beschikbaar. Een stappenplan, gratis whitepaper en zelfs een gratis online cursus schoolfotografie. Klik op onderstaande button om naar de overzichtspagina te gaan met linkjes naar de verschillende soorten informatie over schoolfotografie.